19. mai 2019

Tallinnas tantsupeol

27. juuni 2017
Hakkasime kell 7 hommikul Tallinna poole liikuma. Pealinna jõudes viisime oma asjad reaalkooli esimese korruse saali, kus ööbisime koos Mõniste tantsurühmaga. Kohe kiiresti  läksime Kuristiku Gümnaasiumi staadionile tantsimist harjutama, mida tegime lausa kuus tundi. Peale pikka trennipäeva olime väsinud, aga otsustasime siiski Solarisse süüa ja juua ostma minna. Õhtul, enne magamaminekut, rääkisin veel oma sõprade ja vanematega. Esimene päev oli päris väsitav, aga põnev.

28. juuni 2017
Ärkasime hommikul kell üheksa. Kell 9.30 läksime alla korrusele sööma. Toit oli jälle väga maitsev. Seekord ei harjutanud Kuristiku Gümnaasiumi staadionil, vaid hoopis Kalevi väljakul, kus tegime paar mustrit valesti, sest ei saanud aru, kuidas need täpselt käivad. Õues oli väga soe. Kahjuks ei olnud mul mütsi kaasa võetud, nii et läksime päikese eest  varju. Õhtul käisime kinos, kus oli väga hea ja naljakas film.

29. juuni 2017
Harjutasime jälle Kalevi staadionil. Meil läks juba palju paremini, sest olime juba kaks päeva kõvasti trenni teinud. Täna toimus peaproov, kuna järgmisel päeval tuleb esimene suur esinemine, mida väga ootasime. Harjutasime seekord päris palju, kuskil kaheksa tundi. Päev oli väga väsitav. Pärast proove läksime Viru keskuse Hesburgerisse sööma ja Coca-Cola Plazasse niisama poodidesse. Õhtul olime sõpradega päris kaua üleval, ajasime juttu ja mängisime kaarte.

30. juuni 2017
See päev oli meie jaoks väga tähtis, sest toimus esimene etendus, mille ajal kahjuks sadas vihma ja saime päris märjaks. Õnneks ei olnud nii külm. Esimene etendus õnnestus päris kenasti. Peale pidu suundusime tagasi reaalkooli, et kuivatada oma riided, kuna natukese aja pärast pidi toimuma uus etendus, mis läks samuti korda.

1. juuli 2017
Selleks päevaks oli ette nähtud jälle kaks etendust, millest esimene jäi ära, sest vihma sadas. Õnneks saimegi veidi puhata. Tahtsime minna kinno, aga kõik piletid olid ära müüdud. Mind ja minu sõpra kutsuti Vabaduse väljakule spontaansele üritusele, aga oleksime pidanud tantsima teistes kohtades, kuid oskasime liikuda vaid õpitud paigas. Teiseks etenduseks vihm taandus ja tegime viimased tantsud. Peo lõpus tänati tantsijaid ja juhendajaid. Viimasel ööl olime kaua üleval.

2. juuli 2017
Sel päeval toimus suur rongkäik, mis kulges kesklinnast laululavani. Rongkäigus osalesid kõik tantsijad, keda oli üle 3000, ja loomulikult lauljad ning pillimehed. Kõndisime mere kallast mööda. Meri oli ilus ja päike kuum. Laululava juures tegime ühe pildi. Sõime viimast korda ja hakkasime kodu poole liikuma. Bussis olin nii väsinud, et jäin magama.

Markus, 7. kl